Поліція підозрює шістьох харків’ян у торгівлі наркотиками через інтернет (фото)

Вчора, 24 жовтня, співробітники Управління протидії наркозлочинності спільно із співробітниками Шевченківського райвідділу поліції із залученням бійців Управління “КОРД”, під процесуальним керівництвом Харківської місцевої прокуратури №1 затримали групу мешканців Харкова та області, підозрюваних у створенні й функціонуванні інернет-магазину, що торгував наркотичними засобами шляхом “закладок”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“Шестеро зловмисників створили у месенджері Інтернет-крамницю та протягом тривалого часу збували шляхом “закладок” кокаїн, амфетамін, екстазі та канабіс “, – йдеться у повідомленні поліції.

Згідно з повідомленням, організував злочинну групу 24-річний харків’янин, який “сприяв постачанню наркотичних засобів до Харківської області, контролював їх продаж та розподіляв отримані від збуту гроші”. На даний час підозрюваний затриманий.

У ході санкціонованих обшуків за місцем проживання підозрюваного співробітники поліції виявили та вилучили “розфасовану та підготовлену до збуту речовину білого кольору, схожу на кокаїн, і речовину рослинного походження, схожу на канабіс”, а також саморобний пристрій для вживання наркотиків, мобільні телефони та сім-карти різних мобільних операторів.

Також поліція встановила п’ятьох співучасників організатора групи. Це жінки 22 та 62 років і чоловіки 25, 36 та 62 років. В кожного з них у групі були свої “обов’язки”.

Так, молодша з жінок контролювала продаж наркотиків та перевозила їх на автівкою, в ході обшуку якої також був вилучений “полімерний пакет з речовиною білого кольору, схожою на амфетамін”, пігулки, банківські картки, сім-карти різних мобільних операторів, ваги та пристрої для вживання наркотиків. Автівку поліція вилучила, вирішується питання накладення на неї арешту. Під час обшуку за місцем проживання дівчини вилучено значні грошові кошти в іноземній валюті, мобільні телефони й різні сім-карти до них, знову банківські картки та планшет.

Старша жінка зберігала наркотичні засоби та надавала свою банківську картку для виведення грошей з електронних гаманців. У ході обшуку в неї вилучили 100 тис. гривень, близько 4 тис. доларів, обладнання, яке використовувалося для розфасовки наркотиків, електронні ваги, мірну ложку “із залишками речовини білого кольору” та велику кількість пакетів для розфасовки “товару”.

Молодший з чоловіків, мешканець області, працював у магазині “закладником”. В нього вилучили гроші, мобільний телефон із сім-картами різних операторів, банківські картки та ноутбук. Він зізнався, що за деякий час перед затриманням збув кілька “закладок”, п’ять з них правоохоронці знайшли та вилучили з різних місць на території міста.

Чоловік 36 років також тривалий час працював “закладником” і поширював наркотики у місті.

На території домоволодіння старшого з чоловіків, 62-річного мешканця області, вирощувалися коноплі “елітних сортів” і зберігався канабіс. У ході обшуку було вилучено 18 кущів конопель “з ознаками культивації”, полімерний пакет із канабісом, пристрій для його вживання та чорнові записи.

Для отримання грошових коштів підозрювані використовували електронні гаманці, а з них переводили гроші на картки різних банків, в тому числі оформлення на інших осіб. Використовували вони також велику кількість постійно змінюваних мобільних телефонів.

Наразі правоохоронці вживають заходів для виявлення інших можливих “працівників” цього інтернет-магазину. Вирішуються питання накладення арешту на майно підозрюваних і вилучені гроші, а також попередження їх про підозру й обрання запобіжного заходу. Розслідування триває.

Як стало відомо Харків Times з джерела, близького до правоохоронних органів, саме операцією із затримання одного з членів злочинної групи пояснюється активність правоохоронців у районі пл. Поезії, що схвилювала харків’ян вчора, 24 жовтня.

Як повідомляв Харків Times, у середині вересня поліція затримала в райцентрі Красноград жінку 31 року та чоловіка 29 років за підозрою у розповсюдженні наркотиків. В них виявили нарковмісної речовини на 300 тис. гривень.