Екс-поліцейському повідомили про підозру у побитті пенсіонера в трамваї

Потерпілий Сергій Слинько. Фото: policecontrol.com.ua

Прокуратура Харківської області спільно зі слідчими теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Полтаві, повідомили про підозру колишньому дільничному офіцеру поліції Слобідського відділу поліції ГУНП в Харківській області за фактом побиття пенсіонера в трамваї.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як повідомив прокурор відділу Андрій Лисокобилка, 30 липня працівник поліції у вільний від роботи час їхав у трамваї №5, займаючи місце для осіб з інвалідністю в салоні. Жінка з інвалідністю попрохала його надати їй сидяче місце, але чоловік став голосно висловлюватися грубою нецензурною лайкою на її адресу. На зауваження громадян поліцейський не реагував. До нього звернувся 68-річний пенсіонер та зробив йому усне зауваження щодо некоректної поведінки молодика, а також запропонував йому надати сидяче місце жінці-інваліду.

“Поліцейський, замість того, щоб надати особі похилого віку сидяче місце в громадському транспорті та уникнути конфліктної ситуації, почав наносити удари кулаками в обличчя пенсіонеру. Цими діями працівник поліції завдав пенсіонеру легких тілесних ушкоджень, які спричинили короткочасний розлад здоров’я”, – йдеться у повідомленні.

Колишньому поліцейському інкримінується вчинення хуліганських дій (ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.

Як повідомляв Харків Times , інцидент стався, коли потерпілий Сергій Слинько разом зі своєю дружиною повертались з онкологічного диспансеру в переповненому трамваї. Його дружина, пенсіонерка з інвалідністю, підійшла до молодої людини на місці для інвалідів з питанням про те, чи може він поступитися їй місцем або ж у нього теж є інвалідність. “Що ти, с*ка, чіпляєшся до мене?!”, – відреагував чоловік. У відповідь на це Сергій Слинько був змушений вступитися за дружину. Винуватець інциденту почав бійку, її розняли, але пізніше він несподівано вдарив пенсіонера головою в обличчя. Потерпілий пенсіонер викликав на місце події поліцейських.

Слинько три дні пролежав у відділенні нейрохірургії з забоєм чола. 8 серпня він прийшов до поліклініки, щоб йому зняли шви.