Вбивця собаки з Краснокутського району отримав умовний термін

Иллюстративное фото

Краснокутський районний суд області засудив 49-річного місцевого мешканця за жорстоке вбивство собаки до року обмеження волі з відстрочкою на один рік.

Про це Харків Times повідомили у прокуратурі Харківської області.

“Під тиском зібраних у ході досудового розслідування доказів засуджений визнав свою провину й розкаявся у скоєному”, – йдеться у повідомленні.

Він визнаний винним у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 299 КК (жорстоке поводження з твариною, що призвело до її загибелі).

Суд врахував те, що “засуджений скоїв даний злочин вперше, його поведінку, обставини, що пом’якшують відповідальність” і звільнив злочинця від відбування покарання із випробувальним терміном в один рік.

Вирок ще не вступив у законну силу, оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, у грудні 2018 року до дільничного офіцера поліції звернулася мешканка села Козіївка Краснокутського району області із заявою про те, що сусід вбив її собаку. Зловмисник обмотав мотузку навколо шиї собаки та проніс її по вулиці повішеною через плече, що призвело до смерті тварини. Померлу собаку чоловік повісив на дерево біля будинку заявниці.

У березні прокуратура направила до Краснокутського районного суду області обвинувальний акт щодо 49-річного чоловіка, підозрюваного у жорстокому вбивстві собаки. Як повідомили у прокуратурі області, під тиском доказів, з ініціативи раніше несудимого підозрюваного укладено угоду з прокурором про визнання провини, що передбачає реальний термін покарання.