У муніципальній галереї пройде фотовиставка, присвячена падінню Берлінського муру

Фото: www.city.kharkov.ua

Фотопроєкт “Німецько-німецький кордон”, присвячений 30-річчю падіння Берлінського муру, відкриється 26 жовтня у Харківській муніципальній галереї (вул. Чернишевська, 15).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За словами організаторів, на виставці будуть представлені світлини німецького фотографа Юргена Ріттера, зроблені на кордоні розділеної Німеччини біля Берлінського муру в 80-х роках і після возз’єднання країни. Парні фотографії автора зберігають пам’ять про розділену Німеччину і показують, що змінилося на німецько-німецькому кордоні з моменту падіння Берлінського муру. На думку “фотографа кордону”, як сам себе називає автор, ці фото-порівняння є “свідченнями часу” і показують, що “зрослося те, що і повинно було бути єдиним”.

“Юрген Ріттер знімав колишній кордон між двома частинами Німеччини і Берлінський мур з 1980 по 1989 рік, а після возз’єднання в своїх фотографіях документував природні і архітектурні зміни уздовж колишнього внутрішнього кордону від Східного моря до Баварії. Фотографії зроблені у 80-і роки і в даний час з одного і того ж місця. Це прекрасні ілюстрації перетворення колишніх прикордонних територій”, – зазначили в галереї.

Виставка експонуватиметься до 5 листопада.

Початок відкриття – о 17:00.

Фотопроєкт організований культурно-просвітницьким центром “Будинок Нюрнберга” за підтримки Інституту ім. Ґете в Україні.