Суд повернув той самий Lexus батькові Олени Зайцевої – ЗМІ

Фото: UA: Харків / Facеbook

Київський райсуд зняв арешт з автівки Lexus RX 350, за кермом якої була Олена Зайцева, яка наразі відбуває покарання за смертельне ДТП на вулиці Сумській.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Суспільне Харків.

Про зняття арешту клопотав батько Зайцевої, якому офіційно належить автомобіль. Сьогодні, 22 жовтня, головуючий суддя у справі Віктор Попрас розглянув клопотання. Самого Зайцева та його представників на засіданні не було.

Прокурор Валерій Бухан на засіданні сказав: “Оскільки судове розслідування у цій справі завершено і є вирок суду, – вважаю зняття арешту з цієї автівки можливим”.

Також на засідання прийшла потерпіла у справі Людмила Фабріс, її захисник Дмитро Марцонь та адвокат іншої потерпілої, Оксани Нестеренко, Олександр Дрижанов. Усі вони виступили проти задоволення клопотання Зайцева.

Як повідомляв Харків Times, 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумкої та провулку Мечнікова у центрі Харкова автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, врізався в автомобіль Lexus під керуванням Олени Зайцевої, після чого Lexus вилетів на тротуар і збив людей, які стояли там.

П’ятеро осіб у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро осіб отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський райсуд Харкова засудив учасників ДТП із шістьма загиблими на вул. Сумській в центрі Харкова 18 жовтня 2017 Олену Зайцеву та Геннадія Дронова до 10 років позбавлення волі.