Екс-заступниця начальника Індустріальної податкової Харкова пішла за ґрати на шість років

Фрунзенський районний суд Харкова засудив до шести років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання неправомірної вигоди екс-посадовицю, яка на час скоєння кримінального правопорушення обіймала посаду заступника начальника Індустріального ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Суд також позбавив жінку права обіймати посади, пов’язані з виконанням владних повноважень та функцій держави на строк два роки. Також жінку позбавлено спеціального звання радника податкової та митної справи 1 рангу.

Встановлено, що посадовиця під час проведення планової документальної виїзної перевірки одного з ФОП-ів, повідомила останньому про виявлені під час перевірки порушення податкового законодавства в його діяльності, та про те, що за 25 тис. гривень може прийняти рішення про донарахування підприємцю податків та фінансових санкцій лише в розмірі 40 тис. гривень замість належного донарахування 308 тис. гривень.

Згодом підприємець передав посадовиці 25 тис. гривень неправомірної вигоди за вчинення зазначених протиправних дій.

Суд визнав екс-посадовицю винною у прийнятті пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодекса).

Наразі вирок суду не набув чинності, оскільки триває час на апеляційне оскарження.