YouTube вимагає від Суспільного видалити відео з Харкова на вимогу Роскомнагляду

Скриншот

Адміністрація відеосервісу YouTube зажадала від Харківської філії Суспільного видалити відео репортажу про ходу “Ні капітуляції”, що пройшла у Харкові 14 жовтня.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення продюсерки філії Національної суспільної телерадіокомпанії України Ганни Силаєвої у Facebook.

У листі YouTube йдеться про те, що компанія отримала повідомлення від Федеральної служби з нагляду в сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) про те, що відео порушує Федеральний закон Російської Федерації № 149-ФЗ “Про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації”.

“Якщо Ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати контент”, – йдеться у листі YouTube.

Силаєва зазначила у лиcті до адміністрації YouTube, що закони Російської Федерації (країни-агресора, що визнано міжнародною спільнотою) не розповсюджуються і не діють на території незалежної держави України. Так само не мають повноважень на території України державні органи РФ.

“Відеоматеріал, на який надійшла скарга, є інформаційним сюжетом регіонального Суспільного мовника України і не порушує жодних законів України, авторських прав та правил спільноти Youtube”, – наголосила вона.