Правоохоронці затримали велику партію агрохімікатів на кордоні з Росією (відео, фото)

Партію агрохімікатів на суму близько 600 тисяч гривень затримали вночі сьогодні, 21 жовтня прикордонники Харківського загону спільно з представниками Служби безпеки України.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Східного регіонального Управління Держприкордонслужби.

За оперативною інформацією СБУ прикордонний наряд відділу прикордонної служби “Золочів” спільно зі співробітниками спецслужби за 20 метрів від українсько-російського кордону затримали автомобіль “УАЗ” під керуванням громадянина України. Під час огляду автівки правоохоронці виявили понад 700 кілограмів сільськогосподарської хімії.

Сума оцінки вилучених товарів склала близько 600 тисяч гривень.

Начальник прес-центру Управління СБУ Харківської області Владислав Абдула повідомив у Facebook, контрабандні поставки сільськогосподарської хімії до РФ здійснювали мешканці прикордонних районів Харківської області.

Слідчі СБУ встановили, що контрабандисти переправляли до Росії гуртові партії засобів захисту рослин виробництва відомих світових виробників. Вантажівки із хімікатами періодично курсували до кордону, де товар розвантажували та передавали спільникам поза контрольно-пропускними пунктами.

У ході 20 обшуків за місцями проживання контрабандистів та приміщень, де зберігався товар, правоохоронці вилучили ще понад 10 тонн підготовленого до відправки краму.

У межах відкритого кримінального провадження вирішується питання щодо повідомлення фігурантам справи про підозру у вчиненні контрабанди отруйних речовин. Тривають слідчі дії.

Викриття протиправної діяльності відбувалася під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.