Волонтери просять допомогти військовим, які перебувають на лікуванні у шпиталі

Фото: Сестра милосердя АТО/ Харків / Facеbook

Волонтери організації “Сестра милосердя АТО”, що допомагають військовим, які знаходяться на лікуванні у Військово-медичному клінічному центрі Північного Регіону, опублікували список того, що потрібно на сьогодні бійцям

Про це Харків Times дізнався з повідомлення групи в Facebook.

Бійцям, які перебувають на лікуванні, потрібні:

  • мультіварка 1 шт (бажано на 5 літрів);
  • вода з поїлками;
  • рушники для ванни;
  • штани спортивні;
  • швабри з віджимом та цеберка для них – 2 шт.;
  • куртки.

Також постійно потрібна допомога:

  • фінансами. Волонтери повідомляють, що практично кожного дня купують ліки, які є специфічними особисто для бійця (наприклад, він їх п’є пожиттєво), такими препаратами не забезпечує шпиталь. Також вони купляють милиці, тутори, ортези, корсети, тощо; воду, молочні продукти, речі, миючі засоби, квитки до дому. Якщо родичі бійців дуже літні, то волонтери знімають їм житло близько до шпиталю, оплачують посилки, витрачаються на поховання бійців.
  • речами. Хлопці попадають до шпиталю із зони війни, в них немає можливості підготуватися, зібрати свої речі. Вони не можуть вийти за територію шпиталю, щоб самі собі щось купити – адже шпиталь є військовою частиною, до того ж в центрі міста, де він знаходиться, дуже високі ціни. Родичи ж приїздять до приблизно 5% хлопців. Волонтери просять завжди одяг та взуття для бійців, а також смаколики тощо, щоб хлопці почувалися як вдома.
  • миючими засобами. На сьогодні немає положення про забезпечення військових шпиталів миючими та чистячими засобами, туалетним папером, тощо.

Допомога приймається постійно з 9:00 до 17:00, вихідний – неділя. Її можна приносити до шпиталю по вул. Культури 5, вхід через КПП (біля воріт з гербом України), на прохідній спитати “кімнату волонтерів”. Телефони: +380961260543, +380975156634 (VIBER,Telegram,WhatsApp) – з 9:00 до 17:00, вихідний неділя.

Адреса для посилок: Харків, Відділення Нової пошти 33, з доставкою на адресу вул. Культури 5 (Військовий шпиталь) – 0961260543 (Локойда Оксана, Чаговець Ярина).

Допомогти воїнам можна також, перерахувавши кошти для них на картки волонтерів:

ПриватБанк: картка 5221 1911 0028 1707 (гривня)

УкрСиббанк: картка 5351 2801 0172 6638 до 06/22 (гривня)

Рахунки для інших варіантів перерахування коштів вказані на сторінці групи.