Активісти закидали яйцями автомобілі прихильників Шарія (фото, відео)

Фото: ХарківTimes

Активісти проукраїнських рухів 19 жовтня закидали яйцями автомобілі, що їхали у автопробігу прихильників Анатолія Шарія.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Перед інцидентом прихильники Шарія у футболках з символікою партії роздавали на площі Конституції агітаційні газети та червоні надувні кульки. На площі також знаходилися дві групи людей в камуфляжі та в чорній формі, але вони не виявляли активності.

Коли на площу в’їхала з боку вулиці Сумської колона автопробегу прихильників Шарія, учасники однієї з груп почали переміщатися по майдану в їхньому напрямку. Після цього на площу зайшли близько полусотні поліцейських спецпідрозділу “ТОР” у повному екіпіруванні, та, вишикувавшись ланцюгом, перекрили їм рух. Кілька прихильників Шарія вступили у словесну перепалку з активістами, втім, у сутичку вона не переросла.

Активісти кинули яйця, влучивши у кілька автівок з пробігу, та розчавили кілька кульок. Згодом автопробіг поїхав з площі, активісти та прихильники Шарія розішлися.

Голова організації “Фрайкор” Георгій Тарасенко заявив “Суспільному”, що люди вийшли, щоб висловити своє ставлення до “партії Шарія”. Її очільника Тарасенко називає антиукраїнським пропагандистом.