Харківські парашутисти стали рекордсменами світу

Фото: aeroclub.net.ua

Троє харківських спортсменів у складі міжнародної команди встановили в США новий світовий рекорд з парашутного спорту 130 way 2 points.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення Харківського аероклубу ім. В. С Гризодубової.

Четверо українських спортсменів-парашутистів стали рекордсменами світу нової сітки рекордів – “Великі формації з перестроюванням з повним розпуском”. Ця парашутна категорія передбачає, що всі учасники формації мають перестроїтися, не повторюючи при цьому попередні захвати.

У складі команди з 130 спортсменів були харків’яни Ілля Балашов, Олександр Пелех, Ярослав Штикер і киянка Марина Мчедешвілі. Учасники рекорду зібрали велику формацію і повністю перестроїли її у вільному падінні.

Рекорд “First Total Break Sequential World Record 130-way 2 points” зареєстрований суддями міжнародної категорії на аеродромі Перріс, Каліфорнія, США 14 жовтня 2019 року. Стрибки виконувалися з 13 по 18 жовтня в рамках третього етапу міжнародного спортивного проекту Sequential Games.

Перший етап відбувся в Португалії з 10 по 14 квітня.

Другий етап пройшов в Україні 29 липня – 2 серпня – на аеродромі “Коротич” Харківського аероклубу. “Тренувальні стрибки дали свій результат, і в Америці спортсменам для встановлення нового рекорду знадобилася всього одна спроба”, – йдеться у повідомленні.