Світлична виступила на форумі в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична стала спікеркою форуму “Участь жінок-політиків у місцевому самоврядуванні”, що відбувається в Нью-Йорку в рамках 74-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Світлична стала однією з трьох спікерів заходу, який відбувається в Третьому Комітеті ГА ООН.

“Запрошення в якості спікерки цього авторитетного заходу говорить про увагу та довіру з боку міжнародних партнерів до наших дій на Харківщині, а також про те, що позитивні тенденції в розвитку регіону не залишилися поза уваги світової спільноти” – відзначила Світлична.

У своїй промові голова ХОДА виокремила тенденції розвитку сучасної України та зростання ролі жінок у державному управлінні та місцевому самоврядуванні. Юлія Світлична відзначила ключові вимоги, які висуває молоде покоління українців.

“Якою хоче бачити свою країну молоде покоління українців? Безумовно, це суспільство рівних можливостей. Це налагоджена система соціальних ліфтів, яка не має негативних фільтрів. У тому числі, за гендерною ознакою”, – сказала голова ХОДА.

Вона презентувала учасникам заходу потенціал Харківської області та окремо розповіла про заходи, що вживаються на Харківщині для вирішення різноманітних проблем з розвитку регіону.

Також важливою темою дискусії були питання щодо розширення міжнародної співпраці, соціальні та гуманітарні програми, політичний та економічний розвиток. Юлія Світлична підкреслила, що заможна держава можлива за умови вільної економіки та обмеження монополій. І саме це зараз – найважливіше завдання для економічного розвитку України.

Як Віцепрезидентка Палати регіонів Конгресу регіональних влад Ради Європи, Світлична представила учасникам заходу ефективні приклади взаємодії різних країн з Радою Європи щодо вирішення різноманітних проблем та поліпшення взаємної співпраці.