СБУ затримала харків’янина, який воював у батальйоні “ЛНР”

Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України затримала під час перетину лінії розмежування у Донецькій області уродженеця Харкова, колишнього бойовика так званого “батальйону “Заря” терористичної організації “ЛНР”. Він планував повернутися до тимчасово окупованого Донецька.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення пресцентра СБУ.

У ході перевірки оперативники спецслужби встановили, що уродженець Харкова брав активну участь у бойових діях проти українських військових.

“Слідчі СБ України, зокрема, з’ясували, що чоловік вступив до лав незаконного збройного формування “Заря” у серпні 2014 року. Він пройшов спеціальний вишкіл з бойової підготовки і згодом взяв участь у боях на луганському напрямку. Чоловік також у складі артилерійського розрахунку терористів обстрілював Луганський аеропорт та цивільні об’єкти”, – повідомляє спецслужба.

Бойовику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу, яка за участь у діяльності терористичної організації передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі строком від 8 до 15 років з конфіскацією майна. Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування слідчими СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури триває.