Міськрада виділила 100 млн. грн тепломережам та “Харківводоканалу”

Фото: www.city.kharkov.ua

Харківська міська рада внесла зміни до бюджету міста на 2019 рік, виділивши комунальному підприємству “Харківські теплові мережі” 90 млн грн., а КП “Харківводоканал” – 10 млн. грн.

Відповідне рішення було прийнято сьогодні, 16 жовтня, на сесії міськради, повідомив кореспондент ХарківTimes.

Як повідомила заступник Харківського міського голови – директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева перед голосуванням, кошти спрямовані на забезпечення своєчасного початку опалювального сезону в місті та більш якісного представлення послуг.

2 млн. гривень виділено КП “Міський ринок” (яке буде створювати нові торгові місця для працівників ТЦ “Барабашово”, чиї місця потрапляють в зону будівництва дороги – ХарківTimes).

На виплату заробітної плати працівникам освіти у зв’язку з підвищенням на 10% оплати праці з 1 вересня виділили 15 млн грн. На виплату заробітної плати працівникам зоопарку і придбання кормів для тварин витрати збільшили на 8 млн грн. Всього на утримання зоопарку в бюджеті передбачено 62 млн. грн.

На поточний ремонт житлового фонду спрямовано 12,2 млн грн додаткових коштів, вулично-дорожньої мережі та капітальний ремонт внутрішньо квартальних доріг і тротуарів – 53,6 млн грн. На придбання піщано-сольової суміші для посипання доріг виділено 10 млн грн.

На придбання новорічних декорацій і сценічних костюмів для установ культури направлено 8,2 млн. грн.

Харкову виділяється субвенція з державного бюджету на придбання житла для внутрішньо переміщених громадян на суму 1,7 млн грн та на придбання житла для дітей-сиріт та дітей під опікою на 3,4 млн грн.

Крім того, за результатами розгляду кошторису фінансових планів працівниками фінансових органів зменшено видатки головних розпорядників бюджетних коштів на 10,2 млн грн. Проект рішення також передбачає перерозподіл раніше затверджених сум.

Як повідомляв Харків Times, близько 60-ти працівників Четвертого теплового району Московської філії комунального підприємства “Харківські теплові мережі” сьогодні, 15 жовтня, оголосили про акцію протесту. Працівники знаходяться на своїх робочих місцях, проте відмовляються виконувати роботу, вимагаючи виплатити їм заробітну платню за три місяці.