Прокуратура повідомила про підозру посадовцю Держгеокадастру

Фото: ХарківTimes

Харківська місцева прокуратура №1 повідомила про підозру екс-заступнику начальника управління Держкомзему у місті Харкові, який на цей час обіймає посаду начальника відділу у м. Харкові головного управлінні Держгеокадастру у Харківській області, у незаконній передачі землі на майже 400 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, у лютому 2010 року цей посадовець підписав позитивний висновок по проекту землеустрою щодо відведення двох земельних ділянок загальною площею 0,22 га у власність громадянину для будівництва житлового будинку та садівництва. У подальшому це стало підставою для передачі земель у приватну власність. При цьому, ці землі фактично є державною власністю та перебувають у постійному користуванні Державного підприємства “Харківська лісова науково-дослідна станція”.

Таким чином, дії посадовця призвели до вибуття з державної власності земельних ділянок лісогосподарського призначення. Ринкова вартість незаконно відчужених земель складає майже 400 тис. грн.

Посадовця підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).

У якості забезпечення кримінального провадження до суду також подані клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та про відсторонення посадової особи від посади.

Також суд наклав арешт на відповідну земельну ділянку з метою забезпечення відшкодування шкоди, спричиненої злочином. Окрім цього, з метою повернення незаконно наданих у приватну власність земельних ділянок лісового фонду місцевою прокуратурою подано позов, який наразі перебуває на розгляді суду.

Як повідомляв Харків Times , Харківська місцева прокуратура №2 затвердила підозру виконуючому обов’язки начальника Головного управління Держгеокадастра у Харківській області у зловживанні службовим становищем, що призвело до тяжких наслідків (ч. 2 ст. 364 КК). Всього чиновнику закидають чотири епізоди.