Світлична відкрила пам’ятник Захисникам України на однойменній площі (фото)

Фото: ХарківTimes

Сьогодні, 14 жовтня, у День Захисника України на площі Захисників України губернатор Юлія Світлична відкрила пам’ятник Захисникам України.

Як повідомив кореспондент Харків Times з місця події, монумент являє собою бетонний куб із вирізаним на ньому гербом України та словами “Герої не вмирають!” Проріз у кубі символізує ту рану, яку завдала Україні війна. Перед кубом розташовуються 14 металевих стел із вирізаними на них словами вірша Володимира Сосюри “Любіть Україну”.

Проект монумента виконаний Комплексною творчою майстернею “Мир”. Будівництво здійснив трест “Харківстальконструкція”.

На відкритті монумента таекож був присутній голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, міську владу представляла заступник мера міста з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. Крім керівників області та міста, квіти до монумента поклали представники командування військових частин і підрозділів, ветерани ООС, волонтери, представники громадськості.

“Сьогодні – святий день. І не тільки тому, що віряни відзначають Покрову, яка завжди берегла наших захисників. А й тому, що сьогодні ми відзначаємо подвиги всіх тих, у кого Україна – в серці, в душі, хто кожного дня реальними справами захищає Україну”, – сказала керівниця області, звертаючись до присутніх на заході.

Учасники військових підрозділів, бійці ДСНС і співробітники МВС пройшли перед монументом урочистим маршем. Після закінчення церемонії відкриття була проведена екуменічна молитва.

Як повідомляв Харків Times, ескізний проєкт монумента представили у 2018 році члени Спілки ветеранів АТО. Центральний елемент пам’ятника – куб, який символізує цілісність і силу держави. Навколо монументу створено багатофункціональний простір для проведення урочистих заходів. Водночас площа використовуватиметься курсантами Національної академії Національної гвардії для проведення заходів.

Фоторепортаж: У Харкові відкрили пам’ятник захисникам України