Невідомі у 38-й раз осквернили пам’ятник УПА в центрі Харкова

Фото: Український Харків/Facebook

Пізно ввечері вчора, 13 жовтня, невідомі облили зеленою фарбою пам’ятник воїнам Української повстанської армії у Молодіжному парку, розташованому навпроти Київського районного відділу міліції міста.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення на сторінці “Український Харків” у Facebook.

Фото: Український Харків/Facebook

“Вчергове скоєно акт вандалізму щодо пам’ятника УПА а Харкові. В цей раз вандали облили зеленою фарбою лицеву частину пам’ятки. На разі наслідки ліквідовано. Організоване чергування”, – йдеться у повідомленні.

Активісти зазначили, що це – вже 38-й офіційно зафіксований акт вандалізму по відношенню до даного пам’ятного знаку.

“В дійсності кількісь таких блюзнірських дій було значно більше, не завжди зверталися в поліцію. Напередодні ж річниці створення УПА такі дії в Харкові відбуваються чи не щороку “, – підкреслено у повідомленні.

Фото: Український Харків/Facebook

Як розповіли Харків Times у відділі комунікації Нацполіціі області, близько 22:00 вчора, 13 жовтня, у київському райвідділі поліції було зафіксовано звернення з приводу осквернення пам’ятного знака.

“На місце виїжджали співробітники поліції, сам пам’ятник виявився чистим, є сліди фарби на землі та листі поруч із ним”, – сказала представник відділу комунікації.

Інформація про подію внесена до Журналу єдиного обліку звернень громадян.

Як повідомляв Харків Times, 27 лютого Київський районний суд визнав 44-річну мешканку Харкова винною у підготовці підриву пам’ятника воїнам Української Повстанської армії та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років з випробувальним терміном на 3 роки.

28 липня поліція відкрила кримінальне провадження за фактом осквернення пам’ятника воїнам УПА у Молодіжному парку, залитого червоною фарбою.