Суд заарештував підозрюваного у пошкодженні банкомата у Люботині

Фото: www.ukrinform.ru

Суд 10 жовтня заарештував підозрюваного у пошкодженні банкомата у Люботині 29-річного чоловіка на 60 діб з правом внесення застави у сумі 96 тисяч гривень. Двом його подільникам, 36 і 39 років, запобіжний захід обиратимуть 11 жовтня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

9 жовтня о 00:45 в селищі Буди наряд батальйону поліції особливого призначення зупинив для перевірки автомобіль Ford Sierra. При огляді в салоні автівки правоохоронці виявили газове обладнання зі шлангами та електродротами, рації, дві ручні гранати та підривачі до них, ніж, рюкзак з інструментами, роздруковані гугл-карти селища Золочів з відмітками та інші підозрілі речі.

В салоні автівки знаходились троє мешканців Харківського району 29, 36 та 39 років. За попередньою інформацію, чоловіки направлялись до селища Золочів з метою підриву банкомату.

Під час слідчих дій із затриманими було встановлено причетність 29-річного чоловіка до пошкодження банкомату в місті Люботин та крадіжки грошей в сумі понад 148 тисяч гривень у липні поточного року. Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні даного злочину. Відповідно до санкцій ч. 3 ст. 185 (крадіжка) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу йому загрожує до 10 років позбавлення волі.

36 та 39-річним чоловікам повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років. Зловмисників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Затримані перевіряються на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів на території Харківської області, пов’язаних із пошкодженням майна банківських установ. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, в ніч на 9 жовтня, о 00:45 наряд батальйону поліції особливого призначення затримав в селищі Буди можливих підривників банкоматів.

У ніч з 18 на 19 липня невідомі підірвали банкомати на вулиці Вольтера у Харкові та на вулиці Шевченка у місті Любтін.

ПриватБанк оголосив про гарантовану виплату винагороди у 100 000 гривень за будь-яку інформацію, яка допоможе затримати злочинців, які вночі 19 липня підірвали два банкомати у Харкові й Харківській області.