Суд заарештував громадянина Грузії за підозрою у розбої

Фото: khar.gp.gov.ua

Харківська місцева прокуратура №5 повідомила громадянину Грузії про підозру у вчиненні розбою за обтяжуючих обставин.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

За даними слідства, 8 жовтня 40-річний громадянин Грузії, діючи за попередньою змовою з двома іншими чоловіками, здійснив розбійний напад на потерпілого по провулку Троїцькому у Харкові. Погрожуючи ножем, чоловіки заволоділи грошовими коштами потерпілого в сумі 870 тис. грн.

Іноземцю було повідомлено про підозру у вчиненні розбою з метою заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі, поєднаного з погрозою застосування насильства, яке є небезпечним для життя та здоров’я особи, яка зазнала нападу, та вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 4 ст.187 Кримінального кодексу). Максимальна санкція статі передбачає покарання у вигляді 15 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

На даний час підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Досудове розслідування триває. Встановлюються всі обставини справи.

Як повідомляв Харків Times, 8 жовтня, близько 12:20 троє невідомих у провулку Троїцькому в Основ’янському районі міста, погрожуючи ножем, відібрали в 30-річного громадянина сумку з грошима.

Поліція затримала одного з трьох чоловіків.