Абромавичус звільнив керівника КБ ім. Морозова

Олексій Бабіч. Фото: 112.ua

Державний концерн “Укроборонпром” звільнив Олексія Бабіча з посади директора ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова”. Відповідний Наказ підписав Генеральний директор Концерну Айварас Абромавичус.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення “Укроборонпрому”.

“Системне невиконання контрактів з Міністерством оборони України призвело до занепаду провідного підприємства бронетанкового дивізіону “Укроборонпрому”: борги виплат заробітої плати працівникам, скорочений робочий тиждень, відтік кадрів та незабезпеченість необхідним української армії”, – прокоментувало причину такого рішення керівництво “Укроборонпрому”.

Виконувачем обов’язків очільника ДП “ХКБМ ім. О.О. Морозова” призначено Володимира Жадана, який на данний час займає посаду головного конструктора. Укроборонпром оголосив конкурс на посаду директора. З його умовами можна ознайомитися тут.

Бабіч був призначений керівником ХКБМ 31 січня 2017 року. З липня 2015 року Олексій Бабіч очолював інше підприємство “Укроборонпрому” – ДП “Житомирський бронетанковий завод”.

За даними “Слідство. Інфо”, Олексій Бабіч є рідним братом Андрія Бабича (хоча вони пишуть свої прізвища по-різному), який в той час був заступником керівника апарату гендиректора “Укроборонпрому”.

Андрій Бабич вів автомобільний бізнес в Херсоні, в “Укроборонпром” він прийшов разом з гендиректором Романом Романовим, який також родом з Херсону і який завдячує своєму призначенню Олегу Гладсковському (Свинарчуку) – першому заступнику голови СНБО та бізнес-партнеру тодішнього президента Петра Порошенка.

З листопаду 2015 року та до призначення Бабіча керівником ХКБМ був головний конструктор КБ Яков Мормило.

Як повідомляв Харків Times , ДП “Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О. Морозова” вимушено переводить майже тисячний колектив підприємства на дводенний робочий тиждень.

Співробітники ХКБМ звернулися з колективним листом до гендиректора держконцерну “Укроборонпром” Айварас Абромавичус, в якому попросять звільнити його директора Олексія Бабича. Саме на нього співробітники покладають відповідальність за критичний стан підприємства.