На посаду глави Харківської облдержадміністрації є два кандидати – Зеленський

Фото: www.president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що йому запропонували дві кандидатури на пост глави Харківської облдержадміністрації.

Про це Харків Times дізнався з відповіді Зеленського на питання журналістки 33-го телеканалу (Чернігів) Катерини Доценко в ході прес-марафону 10 жовтня.

“Це моя проблема – губернатори. Я знаю… Призначимо. Повинні призначити найближчим часом. Знаєте, що відбувається? Як я тільки починаю когось розглядати… От зараз з Харковом. Там у мене дві кандидатури. Тільки я починаю розглядати – стільки бруду на цю людину виливають всі: місцеві, не місцеві, будь-які засоби масової інформації. Тому що клани борються, не хочуть втратити нічого”, – сказав Зеленський.

Він зазначив, що ситуація з призначенням глав обладміністрацій є складною.

“Така складна ситуація з губернаторами… я вам не можу навіть… без будь-якого впливу. Мені показують, приносять одну-дві людини на область, які хочуть бути губернатором. Ніхто не хоче, ніхто не може, всі кажуть: “Зарплата нас така не влаштовує”. А знаєте, які люди приходять, кажуть: “Ну дивіться, ладно, ну але ж я можу заробляти, як я можу”. Розумієте, які? Я не хочу розмовляти навіть із такими людьми”, – зазначив президент.

Як повідомляв Харків Times , Народний депутат від партії “Слуга народу” Олексій Кучер, який переміг на позачергових парламентських виборах по мажоритарному округу №179 у Харківській області, претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

Юлія Світлична подала декларацію як кандидат на посаду заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

На офіційному сайті Кабміну вдень 9 жовтня з`явилася повідомлення про узгодження Урядом на засіданні призначення нардепа від “Слуги народу” Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації, проте майже відразу ця інформація була видалена з сайту уряду. Прес-сектретар прем’єр-міністра Діана Давітян заявила Суспільному, що сталася помилка, і рішення про призначення Кучера не приймалося.

Депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко (фракція Європейська солідарність) написав у Facebook, що Кабінет міністрів не погодив призначення Кучера після того, як прем’єр-міністр Олексій Гончарук отримав якесь СМС-повідомлення.

6 вересня Кабінет міністрів України погодив кандидатуру нинішньої голови ХОДА Юлії Світличної про повторне призначення на цю посаду. Указу про призначення президент не підписував.

Харківські активісти просили президента Володимира Зеленського назвати кандидатів на пост глави Харківської облдержадміністрації.