Зеленський звільнив Світличну та має намір призначити замість неї Кучера – ЗМІ

Фото: kharkivoda.gov.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив Юлію Світличну з посади голови Харківської обладміністрації та має намір призначити замість неї депутата Верховної Ради від “Слуги народу” Олексія Кучера.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення інформаційного агентства Українські Новини, яке посилається на інформоване джерело.

“Світлична звільнена з посади губернатора. У п’ятницю відбудеться призначення та представлення нового губернатора. Ним стане Кучер”, – сказав він. Також у п’ятницю, 11 жовтня, відбудеться призначення губернатора Одеської області.

На сайті Офісу президента відповідне розпорядження на даний момент відсутнє.

Як повідомляв Харків Times , Народний депутат від партії “Слуга народу” Олексій Кучер, який переміг на позачергових парламентських виборах по мажоритарному округу №179 у Харківській області, претендує на посаду голови Харківської облдержадміністрації.

Юлія Світлична подала декларацію як кандидат на посаду заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України.

6 вересня Кабінет міністрів України погодив кандидатуру нинішньої голови ХОДА Юлії Світличної про повторне призначення на цю посаду. Указу про призначення президент не підписував.

Харківські активісти просили президента Володимира Зеленського назвати кандидатів на пост глави Харківської облдержадміністрації.