Вчорашнє повідомлення про мінування виявилося хибним

Вчорашнє, 8 жовтня, повідомлення про мінування об’єктів у Харкові виявилося хибним, хоча “замінованих” будівель було більше, ніж повідомлялося.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи територіальних відділів поліції, співробітники кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції. Ніяких вибухових пристроїв чи небезпечних речовин правоохоронці не виявили”, – розповіли у відділі комунікації.
Поліція обстежила 51 медичний заклад, 38 торгівельних центрів, 18 житлових будинків, а також аеропорт й два вокзали – залізничний і автовокзал.

З лікарень правоохоронці евакуювали 131 людину, із залізничного вокзалу – 420 громадян. З інших установ і житлових будинків евакуація не проводилася. Відведення транспорту не робили.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258 КК (терористичний акт). Правоохоронці розшукують автора неправдивого повідомлення. У разі затримання й суду йому загрожує до десяти років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 8 жовтня, близько 15:30 на адресу електронної пошти поліції надійшло повідомлення про мінування 53 об’єктів у Харкові.