Кандидатуру Кучера не погодили на Кабміні після СМС-ки – Гончаренко

Фото: www.kmu.gov.ua

Кабінет міністрів не погодив на засіданні сьогодні, 9 жовтня, призначення нардепа від “Слуги народу” Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації після того, як прем’єр-міністр Олексій Гончарук отримав якесь СМС-повідомлення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення депутата Верховної Ради Олексія Гончаренка (фракція Європейська солідарність) у Facebook.

“Цікаво проходило сьогодні на Кабміні узгодження кандидатів на керівників Одеської та Харківської обласних державних адміністрацій. На Одеську область Офіс президента погодив Максима Куцого. Але при розгляді вирішили питання відкласти на наступний Кабмін. А в самому кінці засідання прем’єр передумав та провів питання. А по Харківській області навпаки. Спочатку Кабмін підтримав кандидатуру нардепа від “Слуги народу” Кучера, але потім прем’єр отримав смс і передумав. В результаті по Харківській області рішення не прийняли”, – написав нардеп.

Как сообщал Харків Times, Народный депутат от партии «Слуга народа» Алексей Кучер, победивший на внеочередных парламентских выборах по мажоритарному округу №179 в Харьковской области, претендует на должность главы Харьковской облгосадминистрации.

Юлия Светличная подала декларацию как кандидат на должность заместителя секретаря Совета нацбезопасности и обороны Украины.

На офіційному сайті Кабміну вдень 9 жовтня з`явилася повідомлення про узгодження Урядом на засіданні призначення нардепа від “Слуги народу” Олексія Кучера на посаду голови Харківської обладміністрації, проте майже відразу ця інформація була видалена з сайту уряду. Прес-сектретар прем’єр-міністра Діана Давітян заявила Суспільному, що сталася помилка, і рішення про призначення Кучера не приймалося.

6 сентября Кабинет министров Украины согласовал кандидатуру нынешнего председателя ХОГА Юлии Светличной о повторном назначении на эту должность. Указа о назначении президент не подписывал.

Харьковские активисты просили президента Владимира Зеленского назвать кандидатов на пост главы Харьковской облгосадминистрации.