Три “фінансистки”, які обікрали покійницю, підуть під суд

Харківська місцева прокуратура №5 передала до Комінтернівського суд міста обвинувальний акт щодо трьох жінок, які незаконно заволоділи коштами з банківського рахунку померлої клієнтки одного з банків.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

“За даними слідства, план незаконного збагачення вигадала працівниця одного з банків”, йдеться у повідомленні.

Дізнавшись про смерть клієнтки, на рахунку якої перебувала значна сума грошей, жінка самостійно перерахувала кошти з цього рахунку на інший для того, щоб потім їх перевести у готівку. Однак, ці “операції” помітили у керівництві фінансової установи та звільнили нечисту на руку співробітницю.

Жінку звільнення не зупинило – вона намовила начальницю одного з відділень банку незаконно зняти кошти з рахунку небіжчиці. Для цього її родичка з’явилася у відділенні та написала заяву на зняття коштів, назвавшись ім’ям померлої жінки.

“Начальниця відділення свідомо проігнорувала процедури ідентифікації та верифікації й оформила необхідні документи на видачу коштів”, – розповіли у прокуратурі.

Жінкам, які незаконно заволоділи грошима у сумі 300 тис. гривень, – від 31 до 59 років. Усі вони знаходяться під домашнім арештом. Якщо провину “фінансисток” визнає суд, їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, навесні суд засудив до 11,5 років позбавлення волі 32-річного менеджера одного з банків, який крав гроші з рахунків клієнтів і намагався вбити 75-річну жінку, з рахунку якої незаконно зняв 200 тис. гривень.