Прикордонники завадили росіянці вивезти до РФ старовинну ікону та Біблію

Фото: ДФС у Харківській області

Прикордонники Харківського прикордонного загону та співробітники митниці у неділю, 6 жовтня, не дозволили громадянці Російської Федерації незаконно вивезти з України старовинну ікону та Біблію 1911 року.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення Східного регіонального управління Держприкордонслужби.

Згідно з повідомленням, оглядова група прикордонників та представників ДФС виявили ікону Божої Матері та Біблію 1911 р видання у жінки, яка намагалася їх вивезти, при огляді потягу “Кривий Ріг – Москва”.

Як повідомляють у ДФС, при опитуванні росіянка заявила, що не переміщує “жодних заборонених предметів”.

“Під час більш ретельного огляду її особистих речей, під підкладкою пальто було виявлено спеціально обладнану схованку зі старовинною іконою. Подалі громадянка зізналася, що також приховала на собі, під корсетом, Біблію”, – розповіли у ДФС.

Фото: ДФС у Харківській області

Відносно громадянки РФ був складений протокол за ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України. Проходить експертиза вилученого, щоб встановити його історичну та культурну цінність.

Як повідомляв Харків Times, 3 березня прикордонники Харківського загону разом зі співробітниками ДФС завадили росіянину вивезти з України в особистих речах військові нагороди, мисливські приналежності, старовинні монети, церковне приладдя, які представляють культурну та історичну цінність.