На площі Свободи пройшла акція проти підписання “формули Штайнмаєра” (фото)

Фото: ХарківTimes

Біля палатки “Все для перемоги” на площі Свободи пройшла акція протесту проти підписання українською владою так званої “формули Штайнмаєра”.

Про це повідомив кореспондент Харків Times.

Серед учасників пікету – представники партій та громадських організацій “Національний корпус”, “Правий сектор”, “Свобода”, “Традиція і порядок”, “Фрайкор”, “Антикорупційний блок учасників АТО”, “Демократична сокира”, а також Харківського Євромайдану.

В акції взяли участь близько 300 людей.

Серед вимог учасників акції – закріплення на законодавчому рівні заборони впровадження особливого статусу до ОРДЛО чи будь-яких інших регіонів України, заборони впровадження амністії для бойовиків так званих “ДНР” та “ЛНР”. Вони також вимагали заборони відводу українських військ від лінії розмежування та заборони утворення будь-яких недержавних воєнізованих формувань, зокрема народної міліції на території ОРДЛО.

Учасники мітингу у своєму зверненні до президента також наголосили на тому, що проведення виборів до будь-яких органів влади чи самоврядування на території ОРДЛО можливе лише після отримання повного контролю по всій довжині російсько-українського кордону.

Учасники акції заявили також про створення у Харкові Штабу спротиву капітуляції, до складу якого увійшли представники ветеранської спільноти, волонтерських організацій та патріотичних рухів.

Акція тривала близько години та пройшла без сутичок. Як повідомив журналістам представник прес-служби Національної поліції в області, громадський порядок охороняли 30 поліцейських.

Як повідомляв Харків Times , акція протесту “Ні капітуляції!” проти узгодження “формули Штайнмайера” пройшла 2 жовтня в центрі Харкова на площі Свободи біля намету “Все для перемоги”.