Війна в Україні: 32 обстріли, один військовий загинув, двоє – поранені

4 жовтня збройні формування Російської Федерації та її найманці 32 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил із заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм, а також з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Крім того, порушуючи Мінські угоди, противник відкрив вогонь з автоматичного гранатомета по ділянці розведення сил і засобів в районі населеного пункту Богданівки. Під час цього обстрілу отримав поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив 18 обстрілів позицій Об’єднаних сил: чотири рази поблизу Водяного – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; чотири рази неподалік Павлополя – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; двічі поблизу Новогнатівки – з автоматичних гранатометів; двічі неподалік Новотроїцького – з автоматичного гранатомета та стрілецької зброї; неподалік Авдіївки – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу Лебединського – з ручного протитанкового гранатомета та стрілецької зброї; в районі Богданівки – з автоматичного гранатомета; поблизу Водяного – з ручного протитанкового гранатомета; неподалік Верхньоторецького – з міномета калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу Мар’їнки – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив 14 обстрілів позицій Об’єднаних сил: чотири рази поблизу Новолуганського – з мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; чотири рази неподалік Луганського – з мінометів калібру 82 мм, а також з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; двічі поблизу Миронівського – зі станкового протитанкового гранатомета; в районі Зайцевого – з міномета калібру 82 мм; неподалік Кримського – з озброєння БМП та стрілецької зброї; поблизу Новотошківського – з озброєння БМП, гранатометів різних систем та стрілецької зброї; неподалік Золотого – з ручних протитанкових гранатометів.

“Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил загинув, ще два військовослужбовці отримали поранення різного ступеня важкості”, – йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби збройні формування Російської Федерації та її найманці тричі порушили режим припинення вогню. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник здійснив два обстріли позицій Об’єднаних сил: неподалік Гнутового – зі стрілецької зброї; поблизу Новогнатівки – з автоматичного гранатомета. В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник здійснив обстріл позицій Об’єднаних сил неподалік Золотого з міномета калібру 82 мм.

Впродовж поточної доби внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.