У Зміївському районі на фермі згоріли перепілки (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

У селищі Зідьки Зміївського району області сьогодні, 4 жовтня, рятувальники ДСНС сім годин гасили велику пожежу у фермера, який вирощував перепілок.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі ДСНС області.

Інформація про пожежу на вул. Річковий, 10 в селищі міського типу Зідьки Зміївського району надійшла в Службу порятунку рано вранці – о 5:34.

“Це подвір’я використовувалось господарем для ведення господарської діяльності. У господарчій споруді, яка зайнялась, вирощувались перепілки”, – розповіли у ДСНС.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Першим пожежу помітив сусід господаря садиби, коли велике полум’я вже піднялося над дахом будівлі.

На місце події було направлено два відділення 58-ї Державної пожежно-рятувальної частини. На момент їх приїзду площа пожежі склала 200 кв. метрів. Вся будівля повністю була охоплено вогнем. Конструкції перекриття даху частково обрушилися під дією полум’я.

Фото: kh.dsns.gov.ua

“Швидкому розповсюдженню вогню сприяло те, що зверху дерев’яного перекриття для утеплення була насипана велика кількість сухої тирси. В середині зберігалось близько 2 тон сухих кормів та стояли клітки з птахами”, – йдеться у повідомленні.

Локалізували пожежу о 6:05, проте повністю загасити її вдалося тільки о 11:25.

“Вогнеборці провели величезний обсяг робіт з розбирання зруйнованих конструкцій господарчої споруди, щоб дістатися і загасити всі локальні осередки горіння”, – повідомляють у ДСНС.

Фото: kh.dsns.gov.ua

На пожежі працювали 10 бійців особового складу ДСНС і дві одиниці техніки. Люди під час пожежі не постраждали. Причина загоряння встановлюється.

Як повідомляв Харків Times, увечері 24 вересня рятувальники погасили масштабну пожежу в гаражах по вул. Козацькій у райцентрі Лозова.