Світлична підписала угоду про співробітництво між Харківською та Могилівською областями

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова ХОДА Юлія Світлична та очільник Могилівського обласного виконавчого комітету Леонід Заєць підписали угоду в ході Другого форуму регіонів України та Білорусі, який проходить 4 жовтня в Житомирі за участі президентів обох держав.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Рамкова угода між Харківською обласною державною адміністрацією та Могилівським обласним виконавчим комітетом (Республіка Білорусь) передбачає співробітництво у галузях промисловості, сільського господарстві, транспорту і торгівлі.

“Харківщина має результативний досвід співробітництва з міжнародними партнерами з країн Європейського союзу та США. У рамках форуму ми підписали угоду про співробітництво з Могилівською областю, з якою маємо схожі економіки. Акцент у співробітництві будемо робити на сильних сторонах наших регіонів: машинобудуванні та агропромисловому комплексі. Впевнена, що угода буде продуктивною, і перші результати отримаємо вже зовсім скоро, – сказала Юлія Світлична. – Загалом зовнішньоторговельний оборот між Харківщиною та Білоруссю у порівнянні з минулим роком зріс. Сьогодні харківська делегація, до якої увійшли представники промислових підприємств, науковці, фахівці з розвитку міжнародних відносин регіону та сільського господарства, вже провела низку зустрічей. І я впевнена, що наше співробітництво буде укріплюватися і надалі”.

“Ми бачимо Україну як одного з пріоритетних зовнішньоекономічних партнерів. До цього ми мали угоди про співробітництво з низкою регіонів, але бачимо великий потенціал для розвитку зв’язків, у тому числі на рівні підприємств та організацій. Найбільш перспективні напрямки співпраці для нас – це сільське господарство та машинобудування”, – зазначив Леонід Заєць.

Угода між Харківською та Могилівською областями також передбачає співробітництво у галузях науки, техніки, освіти та охорони здоров’я, культури і мистецтва, розвитку туризму і спорту, екології та раціонального використання природних ресурсів, а також у питаннях розвитку місцевого самоврядування.