У Чугуєві людина з автоматом пограбувала плавця

Фото: ХарківTimes

2 жовтня до поліції звернувся 34-річний харків’янин з заявою про те, що невідомий “під загрозою предмету, схожого на автоматичну зброю”, відібрав у нього спорядження для підводного плавання та рушницю для підводної рибалки.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Подія сталася 2 жовтня близько 0:10 біля річки Сіверський Донець в місті Чугуїв.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Правоохоронці виявили гільзу калібру 5,45 попередньо від холостого патрону та частину речей заявника. Вилучену гільзу направлено на експертне дослідження.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 Кримінального кодексу (розбій).

Потерпілий Дмитро Дмитрієв розповів про те, що трапилося, в Facebook. За його словами, він пірнав в річці, займаючись підводним полюванням на рибу.

“Під час пірнання почув щось схоже на постріли на березі і поплив вилазити з бажанням покинути це місце, думав хтось намагається качок стріляти (постріли були чергою, але я чомусь подумав, що це можуть бути військові з сусідньої частини, що охороняє залізничний міст). На виході з річки на мене чекав тип з автоматом в одязі, схожою на військову, від нього пахло алкоголем, автомат – калаш з довгим прикладом і стволом. Він змусив мене зняти з себе все спорядження, в процесі ще два рази вистрілив чергою в верх, сісти в мою машину і голим поїхати з місця”, – написав Дмитрієв.

Доїхавши до центра Чугуєва, чоловік повідомив про пограбування патрульним поліцейським.

“Вони увійшли в мою ситуацію, попросили мене одягнутися, і ми поїхали з ними на патрульному авто ще з одним екіпажем на місце, де я вилазив з води. Там імовірно зловмисник нас помітив і на мопеді (червоного кольору), який у нього, як виявляється, був, зник між деревами. Велика частина мого спорядження на місці злочину була відсутня. Після цього ми з патрульними попрямували до відділу писати заяву. Потім ми з працівниками чугуївського райвідділу поліції по гарячих слідах намагалися знайти його серед бійців блокпоста, що охороняють залізничний міст у Чугуєві, але серед них зловмисника не було. Згодом працівники поліції відпустили мене додому і сказали, що як тільки щось буде ясно, вони зі мною зв’яжуться. Вранці співробітник поліції зі мною зв’язався і повідомив, що працівники райвідділу знайшли ще частину мого спорядження в кущах біля місця злочину, і попросили мене приїхати допомогти описати картину злочину і впізнати мої речі. Частину спорядження, а саме підводну рушницю, укомплектовану ліхтарем, знайдено не було”, – повідомив Дмитрієв.