Серійний ґвалтівник предстане перед судом

Слідчі направили до суду обвинувальний акт за фактом серії зґвалтувань та замахів на зґвалтування, вчинених мешканцем Харківської області. Його жертвами стали п’ять жінок віком від 16 до 22 років.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Раніше неодноразово судимий за вчинення умисного вбивства та зґвалтувань 47-річний чоловік вчиняв злочини на території різних районів Харкова. Всі напади він скоював за однією схемою. “Він вистежував дівчат, які пізно повертались додому, переслідував їх до під’їзду будинку, заходив разом з ними до ліфту і блокував його рух. Після чого, здійснюючи на потерпілих психологічний чи фізичний тиск, вчиняв свої злочинні дії”, – розповіла старший слідчий СУ ГУНП в Харківській області Юлія Шилова.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні п’яти епізодів злочину, передбаченого ч. 2 та 3 ст. 152 Кримінального кодексу (зґвалтування). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком від 7 до 12 років. Суд обрав зловмиснику запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв Харків Times , вироком Московського районного суду м. Харкова 48-річного місцевого мешканця визнали винним у низці грабежів і розбої, а також у насильницькому задоволенні статевої пристрасті неприродним способом ( ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 187, ч. 1 ст. 153 КК України). Чоловіка засудили до 11 років позбавлення волі.