Двоє людей постраждали від вибуху побутового газу в гуртожитку у Дергачах

Фото: kh.dsns.gov.ua

Вранці сьогодні, 3 жовтня, до Служби порятунку надійшла інформація про вибух побутового газу в двоповерховому гуртожитку на вул. Науковій, 27 у райцентрі Дергачі.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.
Бійці підрозділу ДСНС, який негайно виїхав на місце події, встановили, що вибух стався у приміщенні кухні на першому поверсі будівлі, але “ознак горіння не спостерігалося”.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Із зруйнованого приміщення рятувальники винесли 72-річного чоловіка з великими термічними опіками. Постраждалого передали медикам швидкої допомоги.

Також на момент вибуху на кухні перебувала жінка 47 років. Вона теж отримала опіки, проте самостійно вийшла з будівлі до приїзду рятувальників.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Обох постраждалих доставили до опікового центру Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги.

“Вибухом пошкоджені вхідні та міжкімнатні двері, вікна й перегородки шести кімнат гуртожитку”, – повідомили у ДСНС.

На місці вибуху працювала оперативна група Дергачівського райвідділу поліції області. Причини вибуху встановить розслідування.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Як повідомили Харків Times у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на головного лікаря опікового центру Аслана Цогоева, літній чоловік, який постраждав під час вибуху, із” тотальним опіком тіла” знаходиться у реанімаційному відділенні в критичному стані. На щастя, стан постраждалої жінки побоювань у лікарів не викликає, в неї 5% опіків, які потребують лише “легких перев’язок”.

Як повідомляв Харків Times, чоловік і жінка, які постраждали від вибуху на підприємстві «Гуала Кложерс Україна» у Сумах, перебувають в опіковому центрі Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги у стабільно-важкому стані.