Двох постраждалих від вибуху сумчан рятують у Харківському опіковому центрі

Фото: "Укринформ"

Чоловік і жінка, які постраждали від вибуху на підприємстві “Гуала Кложерс Україна” в Сумах, перебувають в опіковому центрі Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги у стабільно-важкому стані.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківської міської ради із посиланням на головного лікаря центру Аслана Цогоева.

За його словами, жінку вчора, 1 жовтня, вже перевели з реанімаційного відділення до палати. Стан чоловіка більш тяжкий, лікарі планують у п’ятницю зробити йому операцію, хворий залишається в реанімації.

Цогоев підкреслив, що обидва постраждалих забезпечені всім необхідним, а “питання з донорами вирішене ще вчора”.

Раніше Цогоев повідомляв, що двох важко постраждалих доставили в Центр із Сум.

“Двох нам доставили вчора, чоловіка й жінку. У нього 70% ураження, у неї – 40%. Стан стабільно важкий”, – розповів лікар.

Вибух у виробничому цеху на підприємстві з виготовлення пробок для пластикових пляшок стався 28 вересня. За повідомленнями інформаційного агентства “Укрінформ”, у цеху на момент вибуху перебували 19 осіб, 10 з них постраждали. Двох найважчих постраждалих санавиацією перевезли до Харківського опікового центру.

Як повідомляв Харків Times, 16 січня у Зміївському районі області до лікарні з важкими опіками потрапила 63-річна працівниця овочевої фабрики, яка постраждала на виробництві.