Підозрюваний у ДТП з трьома жертвами постане перед судом за три роки після трагедії

Фото: hk.npu.gov.ua

Прокуратура Харківської області направила до районного суду обвинувальний акт стосовно 70-річного водія, що спричинив смертельну ДТП з трьома загиблими.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Аварія сталася 6 грудня 2016 року неподалік села Волохів Яр Чугуївського району.

Водій автомобіля Mitsubishi порушив правила дорожнього руху, виїхавши на зустрічну смугу, та зіткнувся із ЗАЗ Sens. Від потужного удару 29-річний водій ЗАЗ та 30-річний пасажир цього авто загинули на місці. Ще один чоловік помер у лікарні. Окрім того, двоє жінок (пасажирки ЗАЗ і Mitsubishi) зазнали тілесних ушкоджень середньої тяжкості.

“Обвинувачений своєї вини не визнав, тому у кримінальному провадженні проводився комплекс тривалих експертиз, результати яких дали змогу визначити точне місце і обставини аварії”, – йдеться у повідомленні.

Чоловіка обвинувачують у скоєнні правопорушення за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, якщо воно спричинило загибель кількох осіб). Максимальна санкція статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Фото: hk.npu.gov.ua

Прес-служба ГУ Нацполіціі в області повідомляла 7 грудня 2016 року, що ДТП сталося на 575-му км траси Київ-Харків-Довжанський 6 грудня о 13.30. Три людини загинули, травми різного ступеня тяжкості отримали 23-річна пасажирка ЗАЗ, 67-річний водій та 68-річна пасажирка Mitsubishi.

Як повідомляв Харків Times, 29 вересня близько 18:00 на автодорозі “Чугуїв-Великий Бурлук” 31-річний водій вантажівки MAN не впорався з керуванням і виїхав на зустрічну смугу, де допустив лобове зіткнення з авто Lada Priora. Внаслідок зіткнення загинули 52-річний водій легковика та його 43-річний пасажир.

Чугуївські поліцейські затримали 31-річного водія вантажівки MAN.