У Близнюківському районі “розпиляли” на фіктивному зносі будинків понад 130 тис. грн

Фото: ХарківTimes

Лозівська місцева прокуратура затвердила повідомлення про підозру виконувачу обов’язків начальника одного з комунальних підприємств Близнюківського району.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

40-річна жінка підозрюється в заволодінні чужим майном та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу). За попередніми даними слідства, посадовиця у змові з приватним підприємцем незаконно заволоділа бюджетними грошима.

Так, між КП та приватною структурою був укладений договір, відповідно до якого фірма мала виконати роботи з руйнування на знесення будівель. Однак демонтаж проводився лише “на папері”. Жодних робіт приватники не виконували, а до актів вносили неправдиві відомості. В. о начальника комунального підприємства в свою чергу підписувала фіктивні документи.

“Таким чином у період з жовтня 2018 по березень 2019 рр. спільники незаконно заволоділи коштами в сумі понад 130 тис. грн”, – йдеться у повідомленні.

Наразі фізичній особі-підприємцю також оголошено підозру за ч. 1 ст. 191, ч.1 ст. 358 Кримінального кодексу (незаконне заволодіння чужим майном, підроблення документів).

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Максимальна санкція статей передбачає 8 років позбавлення волі.