Світлична разом з Луїшем Каштру і футболістами відвідала будинок дитини

Фото: kharkivoda.gov.ua

Голова Харківської облдержадміністрації Юлія Світлична разом з головним тренером ФК “Шахтар” Луїшем Каштру і гравцями команди відвідала будинок дитини “Зелений гай”.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Глава області ознайомилася з роботою закладу та передала йому необхідне обладнання. З подарунками приїхали й українські футболісти.

У будинку дитини “Зелений гай” знаходяться 80 вихованців. Це діти від 2 місяців до 6 років з різними медичними діагнозами.

“Ми займаємося дитячою неврологією, в тому числі ДЦП, останнім часом – аутизмом, й останні 15 років займаємося проблемою ВІЛ/СНІД”, – розповідає директор директор КНП “Обласний спеціалізований будинок дитини “Зелений гай” Ігор Титаренко.

За словами керівника установи, останнім часом велику кількість вихованців будинку дитини всиновлюють – тільки за останній рік сім’ї знайшли близько 20 малюків. Для інших дітей найближчими людьми стають вихователі.

“Ці діти, на жаль, не отримують батьківського тепла. Але ви їм його замінюєте, – сказала голова ХОДА, звертаючись до колективу установи. – Ми сьогодні у вас для того, щоб подивитися, чим можемо бути вам корисні та допомогти. Сьогодні передаємо вам необхідне обладнання”.

Крім обладнання вихованці будинку дитини отримали подарунки з рук гравців і головного тренера ФК “Шахтар”: м’які іграшки, альбоми та фірмові футболки.

“Ми завжди раді брати участь у такого типу заходах. Для нас величезний привілей – привнести щось у життя дітей. Ми можемо подарувати їм моменти радості та завжди намагаємося це робити, – сказав головний тренер ФК “Шахтар” Луїш Каштру. – Звичайно ж, емоції нас зараз просто переповнюють. Бажаю, щоб ці дітки бачили кращий світ у майбутньому, ніж ми бачимо його сьогодні. Сподіваюся, вони будуть щасливі у своєму житті. А ми можемо брати з цього урок, щоб, можливо, змінити наше майбутнє. Наші щоденні проблеми – це ніщо, в порівнянні з тим, що переживають ці дітки”.

Разом з Луїшем Каштру в Зеленогайський будинок дитини приїхали Даріо Срна, Марлос, Сергій Кривцов та інші “шахтарівці”.

“Я дуже вдячний Юлії Світличній та ФК “Шахтар”. Дійсно вийшло свято для дітей, – сказав Ігор Титаренко. – Я вже 30 років працюю тут, і це перший голова ОДА, який до нас приїхав. За останні роки я не чув слова “ні” від облдержадміністрації. Ми отримуємо нормальне фінансування, а якщо трапляються якісь проблеми, завжди звертаємося до обладміністрації – і все вирішується. Багато років нам не виділяли коштів на капремонт, ми робили його за спонсорські гроші, своїми силами, а цього року отримали обласне фінансування. Відчувається небайдужість до наших дітей і щира зацікавленість”.