Прокурор області Данильченко звільнений

Фото: nakipelo.ua

Прокурор Харківської області Юрій Данильченко написав заяву на звільнення з посади та з органів прокуратури України.

Про це Харків Times повідомила прес-секретар прокурора області Віта Дубовик.

“Заява була задоволена”, – сказала вона.

Раніше власник Superior Golf Club Юрій Сапронов опублікував у Facedook фотографію наказу про звільнення Данильченка за підписом генпрокурора Руслана Рябошапки.

Фото: Sapronov Yuri/Facebook

Згідно із цим наказом, Данильченко звільнений “у зв’язку з поданням заяви про звільнення з посади за власним бажанням у зв’язку з виходом на пенсію”.

59-річний Юрій Данильченко очолював прокуратуру Харківської області з 2014 року. Він закінчив Харківський юридичний інститут у 1984 році та почав роботу в органах прокуратури у Миколаївській області. З 1999 по 2001 роки працював першим заступником прокурора, а з 2001 по 2004 – прокурором Кіровоградської області. З 2004 по 2005 – прокурор Миколаївської області. Також був віце-президентом одного з українських банків і гендиректором охоронної компанії USS Security. Обіймав також посаду заступника прокурора Києва.

Як повідомляв Харків Times, колишній радник міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, народний депутат минулого скликання ВР Антон Геращенко 25 вересня призначений заступником міністра внутрішніх справ.