Шахрая, який виманив у довірливої мешканки області 9 тис. доларів, засудили до 5 років

Балаклійський районний суд області засудив 28-річного харків’янина, який обманом виманив у довірливій мешканки селища Барвінкове 9 тисяч доларів, до п’яти років позбавлення волі та задовільнив цивільний позов потерпілої про відшкодування збитків.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Встановлено, що на початку січня шахрай зателефонував мешканці Барвінкове відрекомендувався співробітником поліції та повідомив, що її син став винуватцем ДТП. Також він розповів, що в аварії постраждала дівчина й на її лікування терміново необхідні гроші – 9 тисяч доларів.

Перелякана жінка погодилася заплатити. Шахрай особисто забрав гроші у її квартирі та запевнив обмануту жінку, що всі проблеми вирішені, навіть “дав слово офіцера”. Він надиктував жінці текст розписки й велів віднести її до райвідділу, після чого, нібито, вона зможе побачити сина. Про те, що її обдурили, постраждала здогадалася лише після того, як телефон “правоохоронця” опинився поза зоною доступу.

Вирок суду ще не набрав чинності, оскільки триває час на його апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times, 19 вересня 72-річний мешканець Новобаварського району Харкова віддав шахраям 22 тис. доларів, повіривши, що його сина треба рятувати від в’язниці.