Рош ха-Шана наближається: з Харкова до Умані зібралися майже 500 паломників

Фото: dpsu.gov.ua

Каса із групових замовлень вокзалу Харків-Пасажирський нещодавно отримала рекордне замовлення на квитки до Умані (Черкаська область).

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Південної залізниці.

“Йдеться про перевезення одночасно майже 500 пасажирів”, – повідомляє прес-служба.

Каса із групових замовлень є лідером серед 30 квиткових кас у далекому сполученні вокзалу Харків-Пасажирський. За 8 місяців тут оформлено понад 50,52 тис. посадкових місць на загальну суму 3,635 млн грн. Наразі сума посадкового збору становить 200 грн за дорослого пасажира. Для дитячих груп передбачено 50 грн з дитини до 18 років. Причому їхня кількість має становити не менше 60 % від загальної групи, в іншому випадку за дітей треба сплачувати, як за дорослих.

Прес-служба Держприкордонслужби повідомляє про готовність відомства до зустрічі хасидів. Від завтра Україна очікує до 20 тисяч паломників з-за кордону.

Наразі прикордонники оформили близько 250 паломників. А найбільші групи хасидів очікуються 25, 26 та 27 вересня. Зокрема від завтра в аеропорт “Бориспіль” має прибути чартерними рейсами до 17 тисяч паломників. Їх оформлення буде відбуватися у терміналі “Б”. Цей термінал відкриють спеціально для оформлення зазначених рейсів. В аеропортах Одеси та Вінниці – до 3 тисяч паломників.

В усіх пунктах пропуску, через які масово мають прибувати паломники, а це окрім аеропортів Києва, Одеси та Вінниці – й пункти пропуску на кордоні з Польщею, Словаччиною та Румунією, для забезпечення швидкого та якісного прикордонного контролю хасидів Держприкордонслужба виділила додатковий персонал та технічні засоби, а з особовим складом проведені практичні заняття.

У 2019 році Рош ха-Шана припадає на вечір 29 вересня. Цього разу ортодоксальні євреї відмічають ювілейний 5780-й Новий рік. Свято триватиме два дні до вечора 1 жовтня.

Минулого року в Україну завітало близько 30 тис. хасидів.