Підозрюваних у теракті біля Палацу спорту можуть віддати Росії

Фото: Andriy Tsaplienko/Facebook

Підозрюваних у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року, що забрав життя чотирьох харків’ян, можуть задіяти в обміні з російською стороною.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення у Facebook журналіста Андрія Цаплієнка.

“Нелюдів збраються відпустити на свободу. Я щойно дізнався, що росіяни включили в список на обмін Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова”, – написав Андрій.

Адвокат потерпілих під час теракту Олег Головков підтверджує таку ймовірність.

“Дворнікова, Башликова і Тетюцького готують на обмін”, – написав Головков у Facebook.

Як повідомляв Харків Times, 22 лютого 2015 року поблизу Палацу спорту в Харкові під час формування колони для проведення ходи з нагоди річниці перемоги Революції гідності стався вибух. Внаслідок теракту загинули чотири людини, серед них – 15-річний школяр Даня Дідик. Були поранені 11 осіб.

26 лютого 2015 р. у рамках антитерористичних заходів співробітники Служби безпеки України затримали трьох мешканців області за підозрою у скоєнні теракту 22 лютого. Всім трьом оголошено підозру за ч. 3 ст. 258 (терористичний акт) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю) КК України. 22 квітня 2015 р. обвинувальний акт було направлено до Фрунзенського райсуду Харкова.

22 лютого 2017 р. прокурор Харківської області Юрій Данильченко заявив, що обвинувачені та їхні захисники використовують всі можливості, щоб затягнути судовий процес. Він також зазначив, що “судовий процес завершено на 90%”.

21 квітня 2017 р. суд вирішив не продовжувати слухання у справі після зміни у складі колегії суддів, а почати розглядати її заново, оскільки на цьому наполягав один з обвинувачених.

Юрій Ларін/Facebook

Як розповів захисник потерпілих Олег Головков, за 4,5 року, станом на початок серпня 2019 у справі про теракт біля Палацу спорту відбулися 170 засідань.

8 серпня Харківський апеляційний суд закрив провадження за апеляційною скаргою обвинувачених у теракті біля Палацу спорту.

Фрунзенський райсуд Харкова 3 вересня продовжив арешт для всіх трьох обвинувачених у теракті біля Палацу спорту 22 лютого 2015 року ще на два місяці.