У Харкові пройде квест до Дня туризму

Фото: tamtour.com.ua

Екскурсійний квест “Ключі від Харкова” презентують жителям і гостям міста 26 вересня в рамках святкування Дня туризму в Україні.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Харківські гіди підготували для городян і гостей міста вісім цікавих тематичний екскурсій, більша частина з яких буде презентована вперше. Серед них – екскурсія по саду ім. Шевченка та його пам’ятках, а також квест цікавими місцями міста.

“Це екскурсія-інтрига, тому що до останнього моменту ніхто, крім гіда, не знатиме маршрут. І кожне нове завдання буде виводити учасників на новий цікавий маршрут, в кінці якого ми дізнаємося, де знаходяться ключі від Харкова. Це буде дуже цікава екскурсія, яка в подальшому проводитиметься Міським туристичним інформаційним центром регулярно”, – зазначила заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Юлія Згурська.

Перша екскурсія відбудеться 26 вересня, початок – о 17:00. Місце зустрічі учасників – біля пам’ятника Василю Каразіну (головний корпус ХНУ ім. В.Н. Каразіна, пл. Свободи, 4).

Крім того, в цей день харків’яни зможуть відвідати ще низку екскурсій. Серед них – історична, де гіди розкажуть про таємниці старого Харкова, творча – де учасники зможуть ознайомитися з творчим доробком міста за маршрутом “Харків творчий: від Рєпіна до Гамлета”, можна буде заглянути в підземне життя міста на екскурсії “Легенди харківського підземелля”. Також городянам презентують екскурсію про Харків інтернаціональний, присвячену видатним особистостям різних національностей, які зробили свій внесок у розвиток міста і його зовнішній вигляд (зокрема, поляки, німці, французи).

Екскурсії пройдуть 25 і 26 вересня. Участь у ни безкоштовна. При цьому обов’язковою умовою є реєстрація.

Ознайомитися з більш детальною інформацією про місце і час проведення екскурсій, а також зареєструватися на участь у них можна тут.

День туризму відзначається в Україні щорічно 27 вересня.