Завтра у Покровському сквері пройдуть Наукові пікніки

21 вересня в Харкові вдев’яте пройдуть Наукові пікніки, де дітям і дорослим буде нагода долучитися як співучасник до сотень експериментів і дослідів з природничих і гуманітарних галузей знань.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів пікніків.

Частина наукових популяризаторів вирішила вперше пояснювати суть їхніх вправ глядачам англійською мовою, що дозволить педагогічним працівникам практикувати хист викладання іноземною й дасть нагоду залучити на подію гостей з-за кордону. “Це не означає, що глядач не отримає легке та наочне пояснення законів природи в ігровій формі як минулими роками, всі досліди будуть демонструватися та коментуватимуться на мові, доступній відвідувачу, просто тепер цих мов буде більше”, – каже Артем Коновалов, який робить разом із іншими ентузіастами Наукові пікніки в Харкові та на Донбасі з 2014 року.

Програма пікніків цього року матиме точки доступу до відтворення фізичних і хімічних законів, вивчення тваринного світу, вироблення лікувальних і косметичних засобів, налаштування й управління роботичною та комп’ютерною технікою, ігор на фінансовий менеджмент, тестування продуктів харчування, математичних і логічних головоломок і квестів, військової справи й інших освітніх активностей без обмежень по віку для всіх охочих взяти у них участь.

Окремо на Наукових пікніках діятиме майданчик популяризації та розвитку культури поводження з відходами й підтримки екологічних ініціатив, де працюватиме станція сортування та досліджуватиметься в режимі реального часу стан забруднення атмосферного повітря. На Наукових пікніках також діятиме локація Програми інформаційного партнерства з культурними та спортивними заходами Представництва ЄС в Україні, де кожен охочий зможе дізнатися про ґрантові програми й інші можливості співпраці з європейськими інституціями.

Наукові пікніки пройдуть у Харкові в суботу 21 вересня в Покровському сквері біля ст.м. “Історичний музей”/”Майдан Конституції”, початок о 13:00, завершення близько 18:00. Вхід на пікніки вільний, участь у роботі всіх майданчиків безкоштовна.

Дев’яті Наукові пікніки в Харкові організовують Харківський міський центр дозвілля молоді, Громадський інформаційно-аналітичний Центр для молоді та громадська організація “Центр розвитку громад”.