До Харкова їде всесвітньо відомий фестиваль гігантських китайських ліхтарів

З 4 жовтня в Харкові стартує міжнародний «Фестиваль гігантських китайських ліхтарів», який вже встиг підкорити 40 країн світу, в тому числі і Україну.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення організаторів.

Захід з великим успіхом пройшов в Києві та Одесі, а тепер і харків’янам випала можливість прикрасити свій Інстаграм яскравими селфі на тлі унікальних світлових фігур. Гостей фестивалю чекають сади панд, оленів і райських птахів, барвисті фігури рожевих фламінго – всього 30 гігантських світових інсталяцій, які розкривають історію та культуру таємничого Китаю. Центральною фігурою виставки стане 40-метровий вогнедишний дракон

Крім світлових інсталяцій гостей фестивалю чекає захоплююча шоу-програма, виступи українських та китайських артистів, фаєр-шоу, тематичні майстер-класи, а також можливість продегустувати страви традиційної китайської кухні і побувати на справжньому чайної церемонії.

Організатори фестивалю пояснюють, що це не запуск небесних ліхтариків, які негативно впливають на навколишнє середовище, а зовсім нешкідливі інсталяції з шовку, що світяться в темряві.

“Над усіма інсталяціями працювали спеціально запрошені фахівці з Китаю, а також команда організаторів фестивалю в Україні. Під час монтажу було використано понад 15 тисяч лампочок і 2,5 кілометрів шовку, а сама установка тривала близько двох тижнів”, – розповідає організатор фестивалю Денис Погорілко , керівник компанії Grand Event.

Фестиваль буде проходити щоп’ятниці і в вихідні дні на території «Літопарка» до 3 листопада.

 Харків Times є медіапарнером фестивалю