Поліція розслідує побиття 14-річного хлопчика в саду Шевченка

Вчора, 16 вересня, у Шевченківському райвідділі поліції міста відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) за фактом побиття противниками Маршу рівності KharkivPride 14-річного підлітка в саду Шевченка 15 вересня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

“15 вересня під час моніторингу Інтернет мережі співробітником Шевченківського відділу поліції було виявлено відео, на якому невідомі особи у саду імені Шевченка вчиняють хуліганські дії відносно юнака”, – розповіли в поліції.

Правоохоронці встановили особу потерпілого підлітка та запросили його до райвідділу “для написання заяви та з’ясування обставин справи”.

Хлопчик і його мама написали заяву та розповіли про подію. Наразі поліцейські встановлюють особи учасників побиття, слідчі дії тривають.

Як стає зрозуміло з повідомлення у Facebook батька постраждалого хлопчика Владислава Савченко, побитий підліток не мав ніякого відношення до маршу KharkivPride. Він йшов через сад Шевченка з дівчиною із занять з англійської мови.

“Сталося те, що мій син цього дня цілком випадково опинився у центрі подій. Нічого не підозрюючи, про те, що проходить парад, він надів з ранку футболку Pink Floyd, де промінь світла через призму переломлювався у веселку. І після занять з англійської потрапив на площі у турботливі руки “цінителів традиційних цінностей”. Його довге волосся і веселка на футболці виявилися переконливою підставою для прийняття рішення, “а чому б нам його не скалічити?!”. Те, що він був зі своєю дівчиною, пом’якшувальною основою не стало. Все було серйозно й страшно “, – написав батько підлітка.

Як розповів у Facebook фоторепортер Андрій Кравченко, від побиття підлітка врятував репортер київського бюро інформаційного агентства Reuters Гліб Гаранич.

Фото: Andrew Kravchenko/Facebook
Фото: Andrew Kravchenko/Facebook

“Харків. Події 15 вересня 2019 року. Масові побоїща після маршу рівності. Цьому хлопцеві дуже пощастило, що поруч опинився Гаранич і врятував його, як мінімум, від реанімації. Гліб, зробив фотографію, яка стоїть на стрічці Reuters, та витягнув малюка з халепи, після якої його б збирали по всьому парку по частинах. Так само Гаранич заспокоїв купку вкрай агресивно налаштованих людей і продовжив свою роботу далі. Якщо коротко, Гаранич – ти Мужик !!! ” – написав Кравченко.

Як повідомляв Харків Times, противники KharkivPride кілька разів нападали на учасників маршу в саду ім. Шевченко та на прилеглій території.