“Невдало пожартував” – у Харкові судитимуть чоловіка, який кинув гранату в таксі (фото)

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Харківська місцева прокуратура №2 затвердила обвинувачення 33-річному харків’янину в замаху на вбивство таксиста й передала обвинувальний висновок у Жовтневий райсуд Харкова.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Олександр Фільчаков, чоловікові інкримінують три статті Кримінального кодексу – незаконне зберігання вибухового пристрою, замах на умисне вбивство та умисне псування чужого майна (ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 15 п. 5,7 ч . 2 ст. 115, ч.2 ст. 194 КК).

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

“Нагадаю, наприкінці квітня цього року нетверезий злочинець кинув гранату у вікно машини таксі. Внаслідок вибуху 45-річний водій автомобіля отримав важкі травми”, – сказав Фільчаков.

Слідство встановило, що у день трагедії, 28 квітня, таксист їхав за викликом, і на вул. Старогригорівській у Новобаварського районі міста його зупинив підозрюваний.

Фото: hk.npu.gov.ua

“Без будь-яких пояснень чоловік кинув гранату у відкрите вікно машини, після чого пролунав вибух”, – розповіли в прокуратурі.

Водій автомобіля у важкому стані був доставлений до лікарні, заради порятунку його життя медики ампутували потерпілому обидві ноги.

Підозрюваний досі не визнає свою провину в повній мірі, списуючи те, що трапилося, на “невдалий жарт”.

Фото: Сергей Бобок / ХарківTimes

Максимальне покарання, яке йому загрожує, – довічне ув’язнення.

Як повідомляв Харків Times, чоловік 28 квітня кинув гранату у вікно автівки Toyota на вулиці Старогригорівській. Від вибуху постраждав 45-річний водій автомобіля, мешканець міста Зміїв Харківської області.

29 квітня Жовтневий районний суд обрав для 33-річного підозрюваного в підриві легковика запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави.