Міськрада пропонує цікаві екскурсії 20 й 21 вересня

Харківська міська рада пропонує мешканцям і гостям міста ряд цікавих екскурсій у рамках міжнародної акції “Дні європейської спадщини”, що проходить з 1991 року, до якої Харків приєднується вже вп’яте.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби міськради.

20 вересня харків’ян запрошують на презентацію театралізованої екскурсії “Сватання на Гончарівці” за мотивами комедії Григорія Квітки-Основ’яненка.

“Учасникам надається унікальна можливість познайомитися з історією та традиціями Слобожанського краю, взяти участь у справжньому слобожанському весіллі”, – йдеться у повідомленні міськради.

Екскурсія розроблена Міським туристичним інформаційним центром спільно зі Спілкою етнологів та фольклористів, фольклорним гуртом “Муравський шлях” за підтримки Департаменту міжнародного співробітництва.

Екскурсія безкоштовна, проте для того, щоб прийняти в ній участь, необхідно зареєструватися тут.

Початок екскурсії о 17:00 біля пам’ятника Незалежності України на площі Конституції.

21 вересня харків’ян та гостей міста чекають одразу три екскурсії – до Будинку вчених, Харківської державнщї науковщї бібліотеки ім. В.Г. Короленка та Музею О. Бекетова при Харківському національному університеті міського господарства.

Розклад екскурсій:

10:00 – 11:00 – Будинок вчених (вул. Жон-Мироносиць, 10);

11:30 – 12:30 – Харківська державна наукова бібліотека ім. В. Г. Короленка (пров. Короленка, 18);

13:00 – 14:00 – Музей О. М. Бекетова при Харківському національному університеті міського господарства (вул. Маршала Бажанова, 17).

Всі екскурсії також безкоштовні, зареєструватися для участі у них можна тут.

Заходи в рамках “Днів європейської спадщини” традиційно проходять за моделлю “відкритих дверей” – у вихідні дні – та передбачають можливість ознайомлення мешканців міста із визначними пам’ятками, які у звичайні дні мало доступні для відвідування широкою публікою.

Як повідомляв Харків Times, до Дня міста, 23 серпня, у саду Шевченка після реконструкції відкрили сходи на місці “Каскаду” й нові фонтани.