Поліція припиняє зіткнення після завершення маршу KharkivPride

Марш рівності на площі Свободи завершився без серйозних ексцесів близько 15:15. Поліція не допускає зіткнень після закінчення маршу.

Про це повідомив кореспондент Харків Times з місця подій.

Учасники маршу під захистом поліції пройшли площею від Палацу дитячої творчості до скверу перед Держпромом і назад.

Після цього організатори акції оголосили про її закриття та запропонували учасникам розходитися, попередньо знявши з себе символіку та одяг, який явно говорить про їхню участь у марші.

Учасникам заходу поліція запропонувала залишити площу на трьох автобусах, які під охороною поліцейських автомобілів виїхали у напрямку парку ім. Горького близько 15:30.

Фото: ХарківTimes

Частина учасників маршу попрямувала в метро через вже відкритий вхід, але інші вважали за краще йти з площі через сад ім. Шевченка.

Противники KharkivPride кілька разів нападали на них у саду та на прилеглої території, однак поліція кожного разу втручалася й припиняла ці зіткнення.

Біля пам’ятника Т. Г. Шевченка виник мітинг противників маршу рівності. Над групою людей майорить прапор України, а також прапори з символікою організацій “Фрайкор” і “Традиції та порядок”.

Фото: ХарківTimes

Частина противників маршу організовано попрямували по вул. Гіршмана в напрямку вул. Пушкінській, судячи з усього, вважаючи, що під час однієї з сутичок поліція затримала їх товариша. Поліцейські перегородили шлях їх просування, однак після недовгої бесіди обидві сторони розійшлися.

Наразі на пл. Свободи й у саду Шевченка знаходиться велика кількість правоохоронців, які припиняють спроби радикально налаштованих громадян напасти на кого-небудь.

Як повідомляв Харків Times, марш рівності KharkivPride та інші акції, що проводяться сьогодні на майдані Свободи відбулися без прямих зіткнень.