Площа пожежі на полігоні під Чугуєвом скоротилася до 1 га

Фото: chuguev-rada.gov.ua

Площа пожежі на військовому полігоні поблизу с. Клугіно-Башкіровка під Чугуєвом скоротилася до 1 га.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Наразі пожежа локалізована, продовжується гасіння окремих її осередків на площі біля 1 га.

Для виконання робіт по улаштуванню проїздів пожежно-рятувальної техніки та особового складу залучена важка інженерна техніка типу ІМР-2 Навчального центру ДСНС України. Від Головного управління ДСНС України у Харківській області були залучені 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Крім того для гасіння пожежі залучено гелікоптер МІ-8 ДСНС України, який зробив 28 скидів води.

Представник інформагентства “АрмiяInform” Міністерства оборони Віталій Саранцев повідомив журналістам ввечері 13 вересня, що за станом на 18:00 площа пожежі торфовищ зменшилася на 50% від початкової і складає 1,5 гектарів. “Залишилися самі важкодоступні місця на болоті, куди не може дістатися техніка. Роботи з гасіння тривають”, – зазначив він.

Як повідомляв Харків Times, 30 серпня поблизу села Клугіно-Башкирівка Чугуївського району загорілися сухий очерет і трава на площі 1 га. Існувала загроза загоряння лісового масиву площею близько 100 га Держпідприємства «Чугуївське лісництво”. Пожежа була локалізована у той же день, проте й 31 серпня рятувальники ще чергували на згарищі та проливали осередки тління.

9 вересня о 9:50 надійшов сигнал про нову пожежу на відкритій території поблизу села Клугіно-Башкирівка того ж Чугуївського району. Як і минулого разу, горять очерет і трава окремими вогнищами на загальній площі близько 10 га.

Вранці 10 вересня прес-служба Чугуївської міської ради повідомила, що розгорнути більш масштабні роботи по ліквідації тління заважає наявність на полігоні боєприпасів. За інформацією міськради, напередодні сапери 54-ї ОМБр знешкодили понад 10 боєприпасів, три боєприпаси здетонували від вогню. Представник інформагентства “АрмiяInform” Міністерства оборони Віталій Саранцев повідомив журналістам, що “поширювана в соцмережах інформація щодо можливих вибухів боєприпасів є недостовірною, оскільки на території полігону немає складів та сховищ, які містять вибохонебезпечні предмети або речовини”.

ДСНС повідомила, що пожежу локалізовано 10 вересня о 23:00, триває її повна ліквідація.

У селі Клугино-Башкирівка під Чугуєвом через забруднення повітря з 13 по 16 вересня включно закрили школу та два дитсадка.

За результатами лабораторних досліджень встановлено, що у пробах, відібраних у м. Чугуєві, смт Малинівка та смт Новопокровка, вміст сірчистого ангідриду та неорганічного пилу перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК) майже у три рази. Вміст сажі у цих точках не перевищував ГДК.