Під Чугуєвом триває ліквідація пожежі на військовому полігоні

Фото: chuguev-rada.gov.ua

Станом на ранок 13 вересня триває ліквідація пожежі на військовому полігоні поблизу с. Клугіно-Башкіровка Чугуївського району Харківської області.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

“Наразі продовжується горіння окремих осередків пожежі”, – йдеться у повідомленні.

Для виконання робіт по улаштуванню проїздів пожежно-рятувальної техніки та особового складу  залучена важка інженерна техніка типу ІМР-2 Навчального центру ДСНС України. Від Головного управління ДСНС у Харківській області були залучені 10 одиниць пожежно-рятувальної техніки. Крім того, для гасіння пожежі залучено гелікоптер МІ-8 ДСНС України, який зробив 28 скидів води.

Представник інформагентства “АрмiяInform” Міністерства оборони Віталій Саранцев повідомив журналістам, що станом на 19:00 вчорашнього дня вдалося загасити приблизно 30% тліючого торфовища (до 1-го гектару). “Через сильну задимленість місцевості точний масштаб затушених ділянок визначити важко. Вогонь не розповсюджується”, -зазначив він.

Сьогодні роботи з гасіння пожежі розпочалися в 6:00. Кількість особового складу і техніки, задіяних до гасіння, залишається незмінною: 70 чоловік, 14 пожежних машин, та інженерна техніка: БАТ-2, ІМР-2, ГПМ-54.

Як повідомляв Харків Times, 30 серпня поблизу села Клугіно-Башкирівка Чугуївського району загорілися сухий очерет і трава на площі 1 га. Існувала загроза загоряння лісового масиву площею близько 100 га Держпідприємства «Чугуївське лісництво”. Пожежа була локалізована у той же день, проте й 31 серпня рятувальники ще чергували на згарищі та проливали осередки тління.

9 вересня о 9:50 надійшов сигнал про нову пожежу на відкритій території поблизу села Клугіно-Башкирівка того ж Чугуївського району. Як і минулого разу, горять очерет і трава окремими вогнищами на загальній площі близько 10 га.

Вранці 10 вересня прес-служба Чугуївської міської ради повідомила, що розгорнути більш масштабні роботи по ліквідації тління заважає наявність на полігоні боєприпасів. За інформацією міськради, напередодні сапери 54-ї ОМБр знешкодили понад 10 боєприпасів, три боєприпаси здетонували від вогню. Представник інформагентства “АрмiяInform” Міністерства оборони Віталій Саранцев повідомив журналістам, що “поширювана в соцмережах інформація щодо можливих вибухів боєприпасів є недостовірною, оскільки на території полігону немає складів та сховищ, які містять вибохонебезпечні предмети або речовини”.

ДСНС повідомила, що пожежу локалізовано 10 вересня о 23:00, триває її повна ліквідація.

У селі Клугино-Башкирівка під Чугуєвом через забруднення повітря з 13 по 16 вересня включно закрили школу та два дитсадка.